Praktische informatie

Praktische informatie

Op deze pagina kunt u alle praktische informatie van onze school. Heeft u alsnog vragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Verandering van adres, telefoonnummer, huisarts en dergelijke

U kunt veranderingen in adres, telefoonnummer, huisarts of ziektekostengegevens doorgeven aan onze administratie via administratie.weerklank@auris.nl of via 088-8941600.

Excursies, feesten, kamp en schoolreisjes

Excursies
Op school behandelen wij thema’s. Deze sluiten wij soms af met een excursie naar bijvoorbeeld de kinderboerderij, de bakkerij, het technolab of een museum.

 

Feesten
Wij maken tijd voor het vieren van feesten. Zo zijn de leerlingen op drie oktober vrij. Ook vieren wij Sinterklaas en christelijke feestdagen. Bij sommige feesten eten wij samen, zoals bijvoorbeeld met Kerst. We besteden in de groep ook aandacht aan niet-christelijke feestdagen, zoals bijvoorbeeld het Suikerfeest.

 

Kamp en schoolreisje
Eenmaal per jaar gaan de leerlingen van groep 1 tot en met 7 op schoolreis. De leerlingen van groep 8 gaan op kamp. De kosten hiervan vindt u in onze nieuwsbrieven via Social Schools.

 

Fysiotherapie en ergotherapie

Op Auris De Weerklank is een zelfstandig gevestigde kinderfysiotherapeut werkzaam. Daarnaast werkt er ook een ergotherapeut, die zich meer richt op de sensorische integratie en fijne motoriek. U kunt uw kind met (senso)motorische problemen op eigen initiatief aanmelden voor fysiotherapie of ergotherapie. De vergoeding gaat via uw ziektekostenverzekering. Aanmelden kan via https://kinderfysiotherapievoorschoten.nl.

Agenda groep 7 en 8

Leerlingen van groep 7 en 8 krijgen een agenda van school. U hoeft voor uw kind dus geen schoolagenda te kopen voor het nieuwe schooljaar.

Dossier en gegevens van de leerling

Dossier
Van elke leerling houden wij een (digitaal) dossier bij in ons leervolgsysteem op school. Alleen schoolmedewerkers die met een leerling werken, de schoolleiding en de inspectie mogen deze gegevens inzien en aanvullen. Wilt u inzage in het dossier van uw kind? Maak dan een afspraak met een de teamleiders van onze school. Gegevens over leerlingen geven we alleen aan derden na schriftelijke toestemming van de ouders.

 

Leerlingenkaart

Op de leerlingenkaart staan gegevens die voor ons van belang zijn. Denk hierbij aan telefoonnummers waarop u voor noodgevallen te bereiken bent, medicijngebruik, ziektekostengegevens en de informatie over bijvoorbeeld de vervoerder die uw kind naar school brengt. Bij toelating op onze school en aan het begin van elk schooljaar vragen wij u deze gegevens te controleren en waar nodig deze te wijzigen of aan te vullen.

 

Veel ouders vinden het prettig om contactgegevens van leerlingen uit de groep van hun kind te hebben. U kunt zelf in SchouderCom aangeven voor wie adresgegevens etc. te bekijken zijn.

Vervoer van en naar school

Woont uw kind in de directe omgeving van school? Dan zorgt u zelf voor het vervoer van en naar school. Als u verder van school af woont, dan kunt u vervoer met een taxi of busje aanvragen bij uw gemeente. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij de gemeente waar u woont. Tot 08.20 uur is de taxichauffeur verantwoordelijk voor de leerling. Vanaf 08.20 uur is er toezicht op het schoolplein. Na schooltijd wachten de leerlingen op het plein tot hun taxi komt, ook dan is er toezicht door taxiwachten.

 

Met vragen of klachten over het vervoer kunt u terecht bij de vervoerder. Wij kunnen hier niet in bemiddelen.

Ontruimingsplannen en bedrijfshulpverlening

Op basis van voorschriften zijn de nodige veiligheidsvoorzieningen aangebracht. Is er een zodanige calamiteit dat ontruiming noodzakelijk is, dan is in het ontruimingsplan geregeld dat iedereen naar een centrale plaats buiten het schoolterrein gaat. Vanaf die centrale plaats wordt verdere actie ondernomen. Alle medewerkers zijn hiervan op de hoogte.

 

Er is een aantal personeelsleden verantwoordelijk voor de bedrijfshulpverlening (BHV) en de ontruiming. Zij zorgen dat de school zo veilig mogelijk is. Ook organiseren zij elk jaar een ontruimingsoefening voor alle leerlingen en het personeel. Zij scholen zich ieder jaar bij.

 

De school heeft een Risico Inventarisatie en Evaluatieplan (RIE).

Een leerling aanmelden op onze school

Wilt u een leerling aanmelden? Informatie hierover vindt u op de website van Auris.

Bewegingsonderwijs

We streven ernaar dat alle leerlingen van  groep 1 t/m 8 twee keer per week een les bewegingsonderwijs krijgen  van een  vakleerkracht bewegingsonderwijs.

In deze les worden allerlei motorische vaardigheden geoefend. Verder wordt er tijdens de les aandacht besteed aan sociale vaardigheden: Hoe ga je met elkaar om tijdens spelsituaties? Wat doe je bij winst en verlies? Hierbij worden de termen van de Kanjertraining toegepast. Ook komt het reguleren en opruimen van activiteiten aan bod naast het zelf klaarzetten van de activiteit.

De gymspullen bestaan uit een korte broek en T-shirt of een gympakje en passende gymschoenen. Deze gymkleding moet iedere gymles worden meegegeven. Voor de veiligheid moeten in de les lange haren in een staart gedragen worden en sieraden worden afgedaan.

School op Seef - verkeerslessen in de praktijk

Ieder schooljaar oefenen we de verkeerslessen ook in de praktijk. Dit doen we met de methode School op Seef. Deze methode bestaat uit 1 wandelles door de wijk en 2 lessen op de fiets op het schoolplein. Er wordt onder andere geoefend met starten, remmen en stoppen, omkijken, hand uitsteken en bochten nemen. Daarvoor hebben de leerlingen een fiets nodig. We hebben een aantal fietsen op school, maar het zou fijn zijn als u deze dagen een fiets zou kunnen meenemen van thuis.